+ Meer informatie

Kamerleden vertrekken

1 minuut leestijd

DEN HAAG — Met ingang vanl oktober aanstaande leggen de Tweede-Kamerleden dr. G. J. ter Woorst (KVP) en P. J. Janssen (PvdA) hun Kamerlidmaatschap neer. Ter Woorst is benoemd tot inspecteur bij het hoger agrarisch onderwijs. Janssen wordt opgenomen in de staf van de NEHEM, de Nederlandse Herstructureringsmaatschappij. De KVP-er is, met een korte onderbreking van eind 1972 tot begin 1973, vanaf 20 april 1967 lid van de Tweede Kamer. Hij wordt opgevolgd door mr. H. van den Broek uit Velp.

Janssen kwam op 23 februari 1967 als KVP-er in de Tweede Kamer. Een jaar later trad hij uit zijn fractie en voegde zich bij de groep-Aarden, voorloper van de PPR. In het najaar van 1972 werd hij opnieuw gekozen en wel op de PvdA-lijst. Janssen kent de NEHEM, omdat hij gedurende enige tijd voor het NKV zitting had in de raad van toezicht.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.