+ Meer informatie

Intrede van ds. A. Hilbers te Emmen

2 minuten leestijd

EMMEN — Vrijdagavond 8 mei deed ds. A. Hilbers jr. intrede in een volle Christelijke Gereformeerde Kerk te Emmen. Hiermee is een eind gekomen aan een vacante periode van drie jaar. Ds. A. Hilbers jr. werd door zijn vader, ds. A. Hilbers sr., predikant te Hilversum, bevestigd.

Ds. Hilbers sr. koos als tekst voor zijn bevestigingsprediking Johannes 20 vers 21 tot 23. Ds. Hilbers zei tot de gemeente dat een predikant een gewoon mens is. Teves is hij een dienaar van het Woord. Het Woord moet de wereld in. De goede boodschap moet overgebracht worden aan de mensen. Deze opdracht kregen de discipelen ook. Dat gaat niet vanzelf. Daar is kracht voor nodig, die we van God moeten ontvangen.

Na de bevestigingsprediking las ds. Hilbers het bevestigingsformulier voor. Toen ds. A. Hilbers jr. geantwoord had: „Ja ik, van ganser harte" hield hij voor de tweede maal een intredeprediking (zijn eerste gemeente was de gemeente van Mussel).

Ds. A. Hilbers jr. koos als tekst Johannes 17 vers 11b. Wij zijn er gevoelig voor als men over ons praat, zo zei de nieuwe predikant. Ook in deze tekst wordt over ons gepraat. Jezus bidt voor ons. Hij bidt voor ons dat wij één mogen zijn met de Vader, net als Hij en de Vader. Zo moeten wij, gemeente, zei ds. Hilbers, één worden met Jezus, met de Heilige Geest, met onze Vader.

Na het zingen van Psalm 17 vers 3 en het uitspreken van de zegen sprak ouderling Van Buiten ds. Hilbers toe namens de kerkeraad en de gemeente. Ook ds. Van den Berg, predikant te Hoogeveen, consulent van de vacante gemeente, sprak namens de classis Hoogeveen, waarna ds. Hilbers sr. nog enkele woorden sprak.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.