+ Meer informatie

Monument voor bommenwerper Papendrecht

1 minuut leestijd

PAPENDRECHT (ANP) - De Stichting Lancaster wil een monument om de slachtoffers van de Lancaster-bommenwerper in Papendrecht te gedenken. Het wrak van het Britse vliegtuig uit de Tweede Wereldoorlog werd in oktober geborgen.

De gemeente Papendrecht ondersteunt de wens van de stichting Lancaster om een monument te plaatsen. Maar volgens een woordvoerder zijn de vorm en de plaats daarvan nog onduidelijk. Wellicht kan op de plaats van het wrak een grote propeller uit de bommenwerper tot monument worden verwerkt. Dit moet dan wel veilig zijn voor omwonenden en kinderen, zei de woordvoerster gisteren. De namen van de ze-ven bemanningsleden komen in elk geval op het monument te staan.

De Stichting Lancaster hoopt dat de onthulling kan plaatsvinden in 2004, precies 60 jaar na de ramp. Het toestel stortte op 20 juli 1944 neer. Omdat het op weg was naar Duitsland, vermoedde de gemeente dat op de rampplek nog zware bommen en explosieven konden liggen. Maar bij de berging van de Lancaster werden geen explosieven aangetroffen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.