+ Meer informatie

Restauratie Het Loo kost 63 mln. gulden

1 minuut leestijd

DEN HAAG — De vaste Tweede kamercommissie voor CRM gaat waarschijnlijk maandag aanstaande naar het paleis Het Loo om zich ter plaatse te overtuigen van de noodzaak tot restauratie.

Het dinsdag gevoerde overleg tussen de commissie en minister Van Doorn (CRM) liet te veel vragen over, waarop commissievoorzitter Kleisterlee (KVP) besloot de vergadering op te schorten. Hij zal proberen ook minister Van Doom de reis naar Het Loo te laten meemaken en desnoods daar de vergadering voort te zetten.

De kosten van restauratie worden begroot op ƒ 63 miljoen, die van de tuinrestauratie op ƒ 5,3 niiljoen.

Minister Van Doorn deelde tijdens het overleg mee, dat overigens de kosten van consolidatie van Het Loo, waarvoor in de kamer wel voorstanders te vinden zijn, eveneens ƒ63 miljoen belopen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.