+ Meer informatie

Rood streepje

De schoonheid van de Schepping

1 minuut leestijd

Alpensneeuwhoen op 2500 meter, een vrouwtje. Ze staat op een richel boven een diepte van 300 meter. Kom, blijf alsjeblieft nog even staan. Geef me een paar seconden om scherp te stellen. Ze doet het. Na een laatste snelle controle van camera en statief wacht ik op het moment waarop ze haar kopje stil houdt. Ja nu! De spiegel klapt omhoog. Het gordijntje opent en sluit. Het bruin gespikkelde hoen hoort wat en neemt de vleugels. Een kopie zit gevangen in m'n camera. Weken later. Ik bevrijd het sneeuwhoen uit haar 'gevangenis'. Ja, ze is nog steeds bruin gespikkeld, maar als u goed kijkt ziet u een rood streepje vlak boven haar oog. Apart, maar waarom dit streepje? Verder dan versiering kom ik niet. En ach, misschien is dat ook wel het antwoord. "Zie de leliƫn des velds..."

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.