+ Meer informatie

Gasunie leent 150 miljoen

1 minuut leestijd

De Nederlandse Gasunie zal ƒ 50 miljoen lenen van de Europese investeringsbank voor de aanleg van een gasleiding van de Eemshaven bij Delfzijl naar Limburg met aansluitingen naar België en Duitsland. Met de aanleg van de leiding is de unie dit jaar begonnen. Volgend jaair moet de leiding klaar zijn, aldus een woordvoerder van de Unie.

De leiding is bestemd voor het transiport van gas, dat komt van het .Placid-veld in het Nederlandse deel van de Noordzee, het Bkofisk-veld in het Noorse deel en van het Annerveen veld. Placid is momenteel bezig met de aanleg van een leiding in de Noordzee van haar veld naar elfzijl. De Gasimie-leidtag naar Limburg z'»! in totaal ƒ 350 min kosten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.