+ Meer informatie

Studenten krijgen toch studiebeurs

1 minuut leestijd

ZOETERMEER (ANP) - Enkele honderden studenten die eerder van het ministerie van onderwijs te horen kregen dat hun recht op studiefinanciering was verlopen, krijgen toch een studiebeurs of een tegemoetkoming in hun studiekosten.

Minister Ritzen van onderwijs heeft dit onlangs besloten. Het besluit van de bewindsman betreft twee groepen van studenten: aankomende studenten van 27, 28 of 29 jaar oud en studenten die nu al een deeltijdstudie doen met een tegemoetkoming in hun studiekosten. Beiden groepen verloren dit jaar hun recht op studiefinanciering omdat het beurzenstelsel is gewijzigd.

De Informatiseringsbank in Groningen, die de studiefinanciering uitkeert, liet de nieuwe eerstejaars van 27, 28 en 29 jaar dit voorjaar weten dat zij vanaf september een beurs zouden krijgen. Nadat de Tweede Kamer in april instemde met het voorstel van Ritzen om de maximumleeftijd voor het recht op een studiebeurs te verlagen van 30 naar 27, trok de bank die toezegging weer in.

Ritzen vindt dit onjuist omdat de bank verwachtingen wekte, aldus zijn ministerie. De betrokken studenten krijgen nu tot 1 januari 1992 een beurs. In de jaren daarna kunnen zij die beurs, rentedragend, lenen.

De deeltijdstudenten met een tegemoetkoming in hun studiekosten volgens de zogeheten regeling "TS 21plus" verloren hun studiefinanciering door de afschaffing voor hen van deze regeling.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.