+ Meer informatie

Akkerbouwers maximaal ruim 13 mille steun

1 minuut leestijd

DEN HAAG - Akkerbouwers zullen maximaal ruim 13 duizend gulden inkomenssteun krijgen van het ministerie van landbouw, natuurbeheer en visserij. Dit maakte minister Braks gisteren bekend in een brief aan de kamercommissie voor landbouw en natuurbeheer.

De akkerbouwers in financiƫle problemen kunnen alleen in het eerste jaar een aanvulling van 13.200 gulden boven het gezinsinkomen ontvangen. De bijdrage wordt in beginsel gedurende vijf jaar verleend waarbij jaarlijks het bedrag met 20 procent wordt verminderd.

Er is een Europese regeling die uitgaat van een steun van 6500' gulden. Het ministerie van landbouw, natuurbeheer en visserij zal dat bedrag aanvullen. In eerste instantie leek Braks daartoe niet bereid.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.