+ Meer informatie

Gereformeerden in hoofdstad actief onder Surinamers

1 minuut leestijd

LEUSDEN — De gereformeerde kerken van de classis Amsterdam zijn ervan overtuigd, dat zij, op een bescheiden wijze aandacht moeten geven aan de tienduizenden Surinamers, die in de hoofdstad verblijven.

Zij hebben daarvoor de hulp ingeroepen van het centraal orgaan voor de zending en medefinanciering gevraagd voor het aanstellen van twee funktionarissen, voorlopig voor een periode van drie jaar.

Het centraal orgaan ging in principe akkoord en legde de zaak ter beslissing voor aan de synode, die dit verzoek in breed moderamen behandelde. Besloten werd het verzoek in te willigen.

De ene funktionaris zal zich in eerste instantie gaan concentreren op een inventarisatie van de problematiek van de Surinamers, d.w.z. nagaan welke hulp al geboden wordt en welke wensen er verder leven bij deze mensen. De andere zal gaan deelnemen aan het werk van bestaande organisaties, met name dat van „De Regenboog", een stichting, die drug-verslaafden opvangt en begeleidt. Zijn inbreng zal van pastorale en sociale aard zijn.

Hoewel het breed moderamen met de zending van mening was, dat dit werk van getuigenis en dienst als een missionaire taak moet worden gezien, verbond het aan zijn akkoord het besluit, dat het aanstellen van deze medewerkers in overleg met deputaten evangelisatie en algemeen diakonale arbeid moet gebeuren.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.