+ Meer informatie

Arrestaties in Z.-Afrika

1 minuut leestijd

JOHANNESBURG — De poUtie in Johannesburg heeft zaterdag meegedeeld dat zij twee zwarte vakbondsleiders heeft gearresteerd die een protestbijeenkomst tegen de festiviteiten t.g.v. de 20ste verjaardag van de republiek ZuidAfrika hadden toegesproken.

Het zijn Joseph Mavi, voorzitter van de Bond van Zwarte Gemeentewerkers en Sisa Njekelana, vice-voorzitter van de in East-London gevestigde Zuidafrikaanse Bond van Verbonden Arbeiders in de Auto-industrie. Zij worden vastgehouden op grond van een wet die detentie zonder vorm van proces gedurende 14 dagen toestaat.

In Kaapstad verspreidde de politie 1.000 gekleurde middelbare scholieren die op school een zitstaking hielden. Uit protest tegen de Dag van de Republiek, De school werd voor onbepaalde tijd gesloten. De scholieren vertrokken nadat de politie gedreigd had hen met traangas te zullen verspreiden. Tevoren staken zij na een felle woordenwisseling met de politie een Zuidafrikaanse vlag in brand.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.