+ Meer informatie

NUNSPEET

1 minuut leestijd

slachterijen hebben de uitbetalingsprijs aan de mesters voor de in deze week overgenomen varkens ten opzichte van voorgaande week niet gewijzigd.

De uitgangprijs bleef 2,70 gulden per kilogram voor geslachte varkens, kl. A 52 procent, 73/93 kilogram, basis af-mestbedrijf en inclusief btw. Voor varkens van andere gewichtsklassen en andere kwaliteiten gelden de gebruikelijke kortingen. Het aantal slachtingen bedroeg in de week tot 2 november ongeveer 406.000 ofte wel 5000 minder dan in de week daarvoor. Uitgevoerd werden in die week 36.103 levende varkens, alsmede 5081 ton halve varkens en 12.160 ton aan deelstukken. Voorts werden nog 45.324 mestbiggen naar partnerlanden in de EG uitgevoerd.

In de vleesgroothandel bleven de prijzen deze week nagenoeg gelijk, afgezien van enkele kleine prijscorrecties. De slachtrundermarkt blijft gedrukt, wat tot uitdrukking komt in lagere prijzen, vooral voor de mindere kwaliteiten. Er is nog steeds aanbod van rundvlees uit de DDR en mogelijk zelfs uit Tsjechoslowakije. Er zijn namelijk nogal omvangrijke voorraden Tsjechisch rundvlees de DDR binnengesluisd zonder heffingen en opgeslagen in de koelhulzen van de DDR.

De Europ-notering voor de week tot 2 november gaf volgende prijzen aan: stieren R3 6,75 gulden (-t-5 cent); koeien 03 4,92 gulden (-20, cent).

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.