+ Meer informatie

Somber

2 minuten leestijd

Een somber punt uit het rapport van het CPB is de verwachting dat de loonontwikkeling 0,75 procent hoger zal uitvallen dan de inflatie. Het kabinet hoopt daarentegen dat de loonstijging in het bedrijfsleven beperkt zal blijven tot de stijging van de prijzen.

Uit de berekeningen van het CPB blijkt verder dat alle inkomensgroepen er de komende jaren wat op vooruit zullen gaan. Ondanks alle maatregelen als huurverhoging, verhoging van de prijzen voor openbaar vervoer en hogere accijnzen, gaat niemand er in koopkracht op achteruit. De minima gaan er gemiddeld 0,3 procent op vooruit en de hogere inkomens gemiddeld 0,4 procent.

De werkloosheid zal in de jaren tussen 1990 en 1994 waarschijnlijk met 20.000 dalen. Ten tijde van de opstelling van het regeerakkoord werd nog rekening gehouden met een daling van het aantal werkzoekenden zonder baan met 80.000 personen. De verslechtering is volgens het CPB vooral toe te schrijven aan een hoger aanbod van arbeidskrachten, met name door meer immigratie, en minder werkgelegenheid bij de overheid

Dit deelden de Marokkaanse autoriteiten gisteren mee. Zes Marokkanen en de chauffeur van de vrachtauto zijn gearresteerd.

Het is onbekend uit welk land de bestuurder komt. Woordvoerders van NOBWegtransport en Buitenlandse Zaken zeiden gisteravond niet op de hoogte te zijn van de affaire.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.