+ Meer informatie

Ds. P. D. J. Buys nam afscheid van Zwaagwesteinde

1 minuut leestijd

ZWAAGWESTEINDE - Ds. P. D. J. Buys preekte zondag afscheid van de christelijke gereformeerde kerk te Zwaagwesteinde. Hij nam een beroep aan naar Veenendaal (Pniëlkerk).

De scheidende predikant bediende het woord uit Deuteronomium 32:4a : „Hij is de Rotssteen, Wiens werk volkomen is;". In een kort inleidend woord vroeg ds. Buys: Wat heeft het gepredikte woord bij u gedaan? De Heere heeft gezegend en door de onvolkomenheid werkte de Heere toch. Daarom is het goed te eindigen bij de Heere, Wiens werk volkomen is.

In twee punten -Zijn Naam en Zijn werk— werkte ds. Buys de tekst uit. Hij zei onder andere dat in Christus genade en recht samengaan. Na het uitspreken van de zegen sprak drs. D. J. Steensma namens de classis Leeuwarden. Hij zei dat God, Die soeverein Zijn werk volbrengt, niet afhankelijk is van mensen.

Namens de kerkeraad en de gemeente van Zwaagwesteinde sprak ouderling W. Visser een afscheidswoord. Met het zingen van psalm 72:11 werd deze dienst besloten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.