+ Meer informatie

Lada-importeur voorziet nog geen problemen

1 minuut leestijd

GRONINGEN (ANP) - De onrust in de Sowjet-Unie, waarbij diverse Sowjetrepublieken de onafhankelijkheid uitroepen, heeft vooralsnog geen gevolgen voor Lada-importeur Gremi in Groningen.

Volgens adjunct-directeur F. van der Kamp heeft de Russische Ladaproducent VAZ (Volsky Avtomobilny Zavod) gisteren nog verklaard zijn best te zullen doen om de voor augustus bestelde auto's af te leveren. Gremi werd in het afgelopen jaar voor een onbekend bedrag overgenomen door Hagemeyer-dochter ARM.

„Wij verwachten dat de leveringen gewoon doorgaan. Er is net een boot onderweg met 267 auto's", aldus Van der Kamp. Volgens hem doet de in de Russische federatie gevestigde autofabriek -produktieplaats Togliatti— er alles aan om de afspraken na te komen. „De noodzaak voor Rusland is hoog om te exporteren vanwege een tekort aan kostbare deviezen. Naast de ruimtevaart behoort de auto-industrie tot de speerpuntactiviteiten", beweert de adjunct-directeur. Door de politieke omwenteling in de verschillende Oosteuropse landen zijn de auto's uit die landen in Nederland minder populair geworden. De Russische Lada zag de verkoop in de eerste helft van 1991 met 55 procent teruglopen tot iets minder dan 1800 stuks (marktaandeel 0,58 procent).

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.