+ Meer informatie

Zeepaardjes krijgen bescherming

1 minuut leestijd

SANTIAGO (ANP) - Alle 32 soorten zeepaardjes op de wereld genieten voortaan een betere bescherming. De internationale handel in deze dieren is nu aan strengere regels gebonden, zo heeft de vergadering van de Conventie over de handel in bedreigde planten- en diersoorten (Cites) besloten in de Chileense hoofdstad Santiago.

Volgens het Japanse persbureau Kyodo heeft Japan bezwaar aangetekend tegen het besluit. Volgens Tokio is er geen enkele wetenschappelijke rechtvaardiging voor het besluit. Zeepaardjes worden in veel Aziatische landen geprezen om hun vermeende medicinale capaciteiten. Bovendien is er vanuit dit deel van de wereld veel vraag naar zeepaardjes voor aquaria. Japan is een belangrijk exporteur van de diertjes.

Het Wereld Natuur Fonds (WNF) is intussen hevig teleurgesteld dat Japan en diens bondgenoten bescherming van de walvishaai in een geheime stemming hebben tegengehouden tijdens de Cites-conferentie. Het voorstel van India en de Filipijnen om de walvishaai in hetCites-verdrag op te nemenzou de walvishaai de bescherming hebben gegeven die deze soort hard nodig heeft, aldus het WNF.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.