+ Meer informatie

Zeeuwse oogst lijdt zwaar onder droogte

1 minuut leestijd

GOES — Zou men op dit ogenblik de Zeeuwse clei-aardappelen rooien, dan zou er nog geen achttien ton van een hectare komen. Proeven hebben dit uitgewezen. Normaal kan een hectare Zeeuwse kleigrond 40 tot 42 ton aardappelen opleveren.

Het ANP vernam dit van ir. L. de Wit, landbouwconsulent in Zeeland. Het verschijnsel van de doorwas, het spruiten van de aardappels onder de grond en het vormen van nieuwe knollen ten koste van de oude, doet zich ook hier voor. Hoe groot de oogst tenslotte zal worden is voor ir. De Wit en andere deskundigen nu nog een vraag.

De graanoogst, wegens het zogenaamd ,,noodrijp" worden van de korrels drie tot vier weken eerder dan normaal begonnen, is nu in Zeeland achter de rug. Tijdens het dorsen is volgens ir. De Wit gebleken dat de opbrengst van de wintertarwe meevalt.

De verwachting voor de uienoogst wordt steeds somberder. Het loof is nu aan het afsterven en dat is veel te vroeg. De heer De Wit acht de mogelijkheid aanwezig dat de uienoogst nog geen 50 procent van de normale opbrengst zal halen en dat de bruine bonenoogst maar een derde van vorig jaar zal zijn.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.