+ Meer informatie

Resten oude burcht ontdekt in Domburg

1 minuut leestijd

DOMBURG (ANP) - In het Zeeuwse Domburg zijn deze week resten aangetroffen van een ongeveer duizend jaar oude burcht. Een woordvoerder van het Provinciaal Depot voor Bodemvondsten noemt de vondst spectaculair.

Onder een bouwterrein zijn een plaggenwal en scherven aardewerk aangetroffen. De graafwerkzaamheden zijn inmiddels gestaakt, omdat het bouwterrein slechts korte tijd ter beschikking van de archeologen stond en omdat grondwater verder onderzoek verhinderde. De nieuwbouw gaat gewoon door, zodat de plaggenwal daaronder verdwijnt.

De vondsten geven voor het eerst zekerheid over de lang ver^moede aanwezigheid van een burcht uit de tijd van Karel de Grote in Domburg. Deskundigen sloten niet uit dat de vesting door verschuiving van de kustlijn inmiddels in zee zou liggen. Door bemiddeling van de voormalige provinciaal archeoloog J. Trimpe Berger mocht op het bouwterrein onderzoek verricht worden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.