+ Meer informatie

Slakken

1 minuut leestijd

met kruisbestuiving, dit is nl. bij noten het geval. 's Nachts kruipt er een slak door mijn huiskamer; ik zie het aan 'de strepen die hij achterlaat. Hoe kom ik er van af, het liefst zonder bestrijdingsmiddel?

Antwoord — Slakken komen niet vaak binnen, want ze houden niet van droogte. Voor zo'n incidenteel geval is het een goed standpunt om geen chemisch middel te gebruiken. De slak moet ergens naar binnen komen en die plaats kunt u, door zijn duidelijk slijmspoor, vaststellen. Die opening moet u dichtmaken of het raam tijdelijk gesloten houden. Breng de bezoekers die nog binnen komen, uit de omgeving van uw huis naar een slootrand of greppel. Wie geen middelen wil gebruiken — terecht! — moet wat meer geduld hebben!

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.