+ Meer informatie

Libië houdt Egyptenaren gevangen

1 minuut leestijd

LONDEN —De correspondent in Care van de Britse Daily Telegraph weet te melden dat Libische troepen al „ruim twee weken" de luchtmachtbasis Okba Ben Nafi in Libië waar circa 500 Egyptische officieren en soldaten gelegerd zijn, omsingeld houden.

De correspondent die echter zijn bronnen niet met name noemt, liet voorts weten dat kolonel Gaddafi, de leider van libië, 30 Migs van de Egyptische luchmacht die in Libië oefenvluchten hadden gemaakt, In beslag heeft laten nemen. De luchtmachtbasis Ókba Ben Nafi werd tot 1970 door de Amerikanen gebruikt.

Secretaris-generaal van de Arabische Liga Machmoud Riad heeft de ministers van buitenlandse zaken van de 21 lidstaten uitgenodigd om een september in Caro bijeen te komen. Deze bijeenkomst geldt als voorbereiding op de Arabische top die reeds op die september in Rabat bijeen komen om te komen tot de opstelling van een gezamenlijk standpimf voor de vredesbesprekingen over -het Midden Oosten in Geneve.

Jordanië had echter voorgesteld de topconferentie uit te stellen. Het land werd hierin gesteund door Egypte en Saoedi-Arabië. Naar wordt verwacht zal Egypte de extra tijd gebruiken om te werken aan de verzoening tussen Jordanië en de Palestijnse bevrijdiiigsorgan isaties.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.