+ Meer informatie

Waardenburg wil af van relletjes

Gesprekken in Neerijnen

2 minuten leestijd

wisselingen van 1979-19801981 in het dorp Waardenburg hebben plaatsgehad. Tijdens de relletjes gingen er wrakken van personenauto's die op straat waren geplaatst in vlammen op.

Daar ze met olie waren overgoten ontstond er onder andere grote schade aan het wegdek en de overlast van rook en stank aUe perken te buiten. Tijdens de jaarwisseling 1980-1981 liep het zover uit de hand dat de Mobiele Eenheid van de Rijkspolitie moest ingrijpen. Door de relletjes tijdens de jaarwisseling 1979-19§0 was Waardenburg tijdens de jaarwisseling 1980-1981 een plaats geworden die op rellenschoppers van elders aantrekkingskracht uitoefende met alle gevolgen van dien. Van bestuurlijke zijde is al herhaalde malen diepe verontwaardiging uitgesproken over déze gang van zaken. Daarom gaat de gemeenteraad van Neerijnen met b en w praten om de mogelijkheden te bekijken om dergelijke lontoelaatbare rellen voortaan te voorkomen.

Fotograaf

Er loopt nog steeds een proces tegen een fotograaf, die jongeren er toe zou hebben aangezet een politieauto omver te gooien met de bedoeling een foto te maken om die te verspreiden hetgeen ook is gebeurd. De rechtbank in Arnhem heeft hem tot een boete van 2.000 gulden veroordeeld maar de 46-jarig6 fotograaf is in hoger beroep gegaan. Andere rellenschoppers niet. Zij hebben zich bij hun veroordeling neergelegd.

De aanklager van de fotograaf is de commandant van de brandweer van Waardenburg. Inmiddels heeft zich voor het gerechtshof in Arnhem een 20jarige getuige gemeld die heeft verklaard de fotograaf niet te herkennen als de persoon die de opruiende kreten zou hebben geslaakt. Er zullen nog meer getuigen worden gehoord in deze zaak die op .25 september a.s. opnieuw zal dienen. Als het aan b en w en de gemeenteraad van Neerijnen ligt zullen er in Waardenburg in de toekomst geen relletjes meer plaatsvinden die radio, televisie en kranten zullen halen. De inwoners van Waardenburg vinden het ook ineer dan genoeg.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.