+ Meer informatie

Nederlander voorzitter Emmaus

1 minuut leestijd

DEN HAAG — De Nederlander J. Wilken uit Bilthoven is gekozen tot voorzitter van Emmaus International. Deze door Abbé Pierre opgerichte beweging werkt vooral voor de allerarmsten in de Derde wereld.

De verkiezing vond plaats tijdens de tweejaarlijkse bestuursvergadering die van 25 tot en met 27 april in Den Haag is gehouden.

Deze vergadering, die samenviel met het 25-jarige bestaan van Emmaus Nederland, is voor de eerste keer in ons land gehouden.

De Emmaus-beweging, waarin 150 groeperingen in dertig landen zich verenigd hebben, zal in toenemende mate gaan samenwerken met andere organisaties, opdat men in de Derde wereld niet langs elkaar heen werkt. Verder zal er een betere uitwisseling van gedachten komen tussen de groepen in de Derde wereld en die in de rijke landen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.