+ Meer informatie

Kabinet wacht met Defensienota op tussenbalans

1 minuut leestijd

DEN HAAG - De Defensienota, waarin het kabinet het defensiebeleid voor de jaren negentig uiteenzet, zal niet verschijnen voordat de discussies in het kabinet over de tussenbalans zijn afgerond. Hierbij moet onder meer worden vastgesteld hoeveel er in de resterende kabinetsperiode moet worden bezuinigd.

Minister Ter Beek van defensie vindt het niet zinvol om eerst de Defensienota uit te brengen om vervolgens geconfronteerd te worden met verdere bezuinigingen die dan opnieuw een aanpassing van de plannen vereisen; zo wordt op zijn departement opgemerkt.

De Defensienota is voor rond de jaarwisseling aangekondigd. De onderhandelingen in het kabinet over de tussenbalans zullen echter niet voor de tweede helft van januari beginnen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.