+ Meer informatie

Uniek project met werklozen

1 minuut leestijd

APELDOORX — Met de overhandiging van een certificaat als praktisch geschoold computer-programmeur aan twintig werkloze cursisten zal in Apeldoorn op 22 mei een uniek project afgesloten worden. Dit project is opgezet door het Gewestelijk Arbeidsbureau in Apeldoorn, in nauwe samenwerking met de instelling voor schriftelijk onderwijs PBNA te Arnhem en Philips-Apeldoorn.

Het project voorziet in een praktijkgerichte dag-opleiding, gedurende tien weken, tot programmeur. Als cursisten heeft het GAB werkloze jongeren, met een VWO of gedeeltelijke HBO opleiding, geselecteerd uit de werkzoekenden die bij dit bureau staan ingeschreveft. Een en ander is door de deelnemers zo enthousiast ontvangen, dat in het najaar opnieuw zo'n cursus zal worden opgezet. Het GAB— Apeldoorn zorgt hiermee voor een landelijke primeur.

Directeur S. K. Dijkstra: „Het geld dat we anders uitgeven aan werkloosheidsuitkeringen wordt nu besteed aan een omscholingscursus, maar dat is de hoofdzaak niet. Ons voornaamste uitgangspunt is, dat we mensen hun werkloosheidsperiode zinnig laten besteden. En wellicht besparen we ook wel geld. We hebben de grote zekerheid, dat we deze mensen niet meer terugzien aan het loket van de uitkeringen, want er is veel vraag naar programmeurs, bij talloze instellingen en bedrijven. Maar omdat die vaak vragen naar mensen met enige ervaring op computergebied, zijn wij met deze cursus begonnen. Want hoe komt een werkloze anders ooit aan ervaring?"

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.