+ Meer informatie

SLAAF VAN DE SLOERIE 'EERZUCHT'?

1 minuut leestijd

Deken O. Kahle van het Zwitserse bisdom Chur zegt in Reformiertes Forum dat te Ztirich verschijnt, over zijn alom omstreden bisschop W. Haas, lid van Opus Dei: "Achter de vriendelijkheid van mgr. Haas verbergt zich een ijskoude berekenaar, die alles doet om carrière te maken in de kerk". De aarts-conservatieve mgr. Haas is een felle voorstander van het verplichte celibaat voor de priesters.

Het lijkt mij echter beter dat een voorganger volgens Gods ordening een eerzaam huwelijksleven leidt met een gelovige vrouw, die hem met gebed, raad en daad bijstaat, dan dat hij slaaf is van de sloerie Eerzucht, Jacht naar Carrière.

Bovendien is er dan minder kans voor zulke extreme uitglijdingen als van die Spaanse priester, die volgens een bericht in El Pais in september tot 24 jaar gevangenisstraf werd veroordeeld vanwege ontucht met gehandicapten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.