+ Meer informatie

Minister bezocht woonoord Vaassen

VanDoom:passende vergoeding voor bewoners

1 minuut leestijd

EPE — Minister H. W. M. van Doorn yan Cultuur, Recreatie en Maatschappelijk werk heeft zondagmiddag tijdens een gesprek met burgemeester J. H. Bergh van Epe en enkele Zuidmolukse gezinnen in een opvangcentrum in Epe gesteld dat de overheid baar verantwoordelijkheid kent met betrekking tot het gebeurde 'm het woonoord voor Zuidmolukkers in Vaassen eerder deze week.

De 34 bewoners van negen barakken, die nog twee jaar legaal zouden mogen wonen en wier woonverblijven volgens de bewindsman tijdens iïet afbreken van een aantal illegaal bewoonde barakken mede tegen de grond gingen omdat het op dat moment volgens hem onvermijdelijk bleek, zullen een passende vergoeding krijgen voor het weggeraakte «n/of vernielde spullen. „Wij hebben er alle begrip voor dat de bewoners van de negen barakken de plotselinge sloop van hun panden als bijzonder pijnlijk en grievend hebben ervaren, maar ik weet me ervan overtuigd dat er geen andere keuze was".

Eigen identiteit

De minister liet er overigens geen twijfel over bestaan dat de overheid het verdwijnen van het totale woonoord op het oog heeft, hetgeen naar zijn mening de afgelopen jaren herhaaldelijk is betoogd en duidelijk gemaakt. Dat behoeft naar zijn mening niet noo^zeakelijk te betekenen dat de Zuidmolukkers hun eigen identiteit gaan verliezen.

Op de plaats van het woonoord in Vaassen komen in totaal 377 woningen, waarvan er inmiddels in de eerste fase 55 zijn gerealiseerd. De moeilijkheden deze week sloegen op de bouw van de tweede fase, waaraan een aantal mensen hun medewerking hebben geweigerd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.