+ Meer informatie

Bakkersbedrijf in Sprang gaat naar Waalwijk

1 minuut leestijd

SPRANG-CAPELLE - Het is zo goed als zeker dat brood- en banketbakkerij Vos in Sprang verhuist naar Waalwijk. Vos wilde het bedrijf verplaatsen van de Kerkstraat naar het toekomstige industrieterrein van 3,5 hectare bij de Van der Duinstraat. Maar de onderhandelingen met de gemeente over de aankoop van 10.000 vierkante meter grond voor de vestiging van zijn nieuwe fabriek hebben niet tot resultaat geleid.

De gemeente verlangt voor de grond een prijs die ligt tussen de 50 en 55 gulden per vierkante meter. Vos wil echter niet meer geven dan circa 47 gulden per vierkante meter.

Hij zei gisteren dat er over dit punt nu met hem niet meer valt te praten en dat hij met zijn bedrijf, dat 60 mensen in dienst heeft, naar Waalwijk gaat. De besprekingen met de gemeente Waalwijk zijn volgens hem reeds in een vergevorderd stadium. Vos wil in maart beginnen met de bouw van het nieuwe bedrijfspand.

De gemeente Sprang-Capelle kan naar de mening van wethouder L. Kranendonk (SGP) de 3,5 hectare grond voor de vestiging van bedrijven bij de Van der Duinstraat onmogelijk voor minder dan 50 gulden per vierkante meter van de hand doen. Vooral omdat de kostprijs per vierkante meter naar raming op 60 gulden komt als gevolg van het feit dat eerst nog een landbouwbedrijf moet worden uitgekocht.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.