+ Meer informatie

Verhoging benzineprijs uitgesteld

1 minuut leestijd

DEN HAAG - De verhoging vVD-minister van Economische van de benzine-accijns met dne zaken was gekant tegen extra inzet van cent per liter zal met per 1 juni in- aardgas („potverteren") maar bepleitte gaan. Op welke datum de verho- ^" vergroting van de aardgasopbreng-

ging wel wordt doorgevoerd is niet 5^" *i" 6°^'^^ l'T,?." f^" ^^^sterbekend Dit heeft een woordvoer- .'^Syan de economie. Wil dat met lukoeKena. un neen een woorayoer- ken, dan moeten wij op andere uitgaven der van het ministerie van Finan- bezuinigen, zo betoogde Van Aardenne. ciën maandag meegedeeld.

De accijns wordt voorlopig niet verhoogd omdat de Tweede kamer vorige week het wetsontwerp tot verhoging van de benzine-accijns niet heeft afgehandeld. Tot 10 juni is de kamer met verkiezingsreces, zodat pas na die datum een verdere behandeling van het voorstel is te verwachten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.