+ Meer informatie

Vliegveld

3 minuten leestijd

ARNEMUIDEN - De besluitvorming rond vliegveld Midden-Zeeland moet op het bordje van de provincie komen te liggen. Vanwege de lokale belangen van het vliegveld is een te sterke bemoeienis van het Rijk niet wenselijk. Dat blijkt uit een voorlopige notitie van het kabinet over het toekomstige luchtvaartbeleid in Nederland.

Heinenoordtunnel

BARENDRECHT - Kroonprins Willem-Alexander verricht volgende week donderdag de officiële opening van de Tweede Heinenoordtunnel, de nieuwe oeververbinding voor langzaam verkeer tussen de Hoeksche Waard en IJsselmonde. De prins verricht de openingshandeling aan de zuidzijde van de tunnel bij de buis voor fietsers. Minister Netelenbos van Verkeer en Waterstaat houdt een toespraak.

Herindeling

HEERJANSDAM - De commissaris van de Koningin in Zuid-Holland, mevrouw ir. Leemhuis-Stout, bespreekt vandaag met het college van B en W van Heerjansdam de toekomst van deze gemeente. Het dorpje, met 3500 inwoners het kleinste van de provincie, dreigt zijn zelfstandigheid te verliezen. Voor de vertrekkende burgemeester H. J. Trap wordt vooralsnog geen opvolger gezocht.

Molens

KINDERDIJK - In Kinderdijk wordt vrijdag in het kader van de Molenweek een speciale Molenmarkt georganiseerd. In de hervormde kerk aan de Molenstraat kunnen mensen terecht voor het beluisteren van jongeren- en kinderkoren. Deze week zijn de molens in Kinderdijk verlicht, een jaarlijks terugkerend evenement.

Veerdiensten

MIDDELBURG - Het provinciebestuur van Zeeland wil 300.000 gulden uittrekken voor een film over de veerboten op de Westerschelde. Gedeputeerde Staten vergaderen vandaag over het plan. De veerdiensten tussen Breskens en Vlissingen en Kruiningen en Perkpolder verdwijnen over enkele jaren wegens de komst van de Westerscheldetunnel.

Tunnel

SAS VAN GENT - De gemeenten Sas van Gent en Zelzate (België) gaan onderzoeken welke invloed de opening van de Westerscheldetunnel heeft op de verkeerssituatie. Het onderzoek, dat volgend jaar wordt uitgevoerd, wordt grotendeels door Brussel betaald.

Begraafplaatsen

WERKENDAM - Werkendam wil haast maken met het opknappen van de drie begraafplaatsen in de gemeente. Volgens het gemeentebestuur verkeert 20 procent van de graven op de kerkhoven aan 't Laantje in Werkendam en het Kerkeinde in Sleeuwijk in matige of slechte staat. Om daar verandering in te brengen, gaat de gemeente onder meer eigenaars van bestaande graven aanschrijven om ze te wijzen op de onderhoudsplicht. Die ligt verankerd in de Wet op de lijkbezorging. De gemeente wil ook maatregelen treffen tegen het onkruid dat groeit op graven zonder bedekking. Eigenaars van zulke graven worden alsnog gevraagd steen, gras of beplanting aan te brengen. In de speciale notitie "Onderhoud van graven" wordt het belang van zorgvuldige communicatie met de betrokkenen uitgesproken.

Gemalen

ZIERIKZEE - Het college van Schouwen-Duiveland wil in de nabije toekomst alle twintig gemalen op het eiland vanuit één locatie automatisch beheren. Voor realisering van het plan is 70.000 gulden nodig. De commissie openbare werken en milieu gaf het college gisteren groen licht voor de uitvoering van het plan.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.