+ Meer informatie

Arbeiders door radioactieve straling besmet

1 minuut leestijd

TOKIO — Japanse functionarissen hebben zaterdag meegedeeld dat zeker 100 arbeiders bloot hebben gestaan aan radioactieve straling als gevolg van lekken in de kerncentrale bij de stad Tsuniga.

De drie lekken in het reservoir voor kernafval die in december van het vorig jaar ontstonden, waren niet genjeld bij de bevoegde autoriteiten omdat „de zaak nog in onderzoek was".

Een deel van de radioactief besmette arbeiders zou een dosis straling van 92 mUIirem per dag hebben opgelopen. De Japanse regering heeft de veiligheidsgrens vastgesteld op 100 millirem, maar deskundigen hebben meermalen verklaard dat geen enkele hoeveelheid radioactieve straling ongevaarlijk kan worden geacht.

Een week geleden is onthuld dat 56 arbeiders radioactieve straling hebben opgelopen die in maart door een lek in de kerncentrale bij Tsuruga was ontstaan.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.