+ Meer informatie

Prijs voor Kanaalzone in Apeldoorn

3 minuten leestijd

APELDOORN - De gemeente Apeldoorn heeft vandaag in Parijs de European Urban and Regional Planning Award in ontvangst genomen. Apeldoorn wordt daarmee beloond voor het plan om de Kanaalzone op te knappen. Het Apeldoorns Kanaal, dat dwars door de stad loopt, kent diverse verwaarloosde gebieden. Die worden de komende jaren aangepakt.

Forse schade na

ontploffing in Ede

EDE - Door een ontploffing aan de Proosdijerveldweg in Ede is woensdagavo nd de gehele achterpui van een woning beschadigd. De schade is vermoedelijk ontstaan doordat enkele verfspuitbussen die door de bewoner op een brandende kachel waren neergezet explodeerden. De bewoners bleven ongedeerd. Door de explosie werd de hele kamer met verf besmeurd. Ook een geparkeerde auto liep schade op. De technische recherche stelt een onderzoek in.

Noodmaatregel voor

veilige weg in Elspeet

ELSPEET - Er komt binnen enkele weken een noodmaatregel om een einde te maken aan de onveilige verkeerssituatie ter hoogte van Sportpark "Op de heide" in Elspeet. Dat beloofde wethouder Van Ledden gisteren de gemeenteraad van Nunspeet. Hij reageert daarmee op een verzoek van met name de ChristenUnie om de verkeersonveilige situatie bij de sportvelden en de sporthal aan te pakken. Er komt een voorlopige veilige oversteekvoorziening en verlichting. In de eerste helft van 2003 wordt een definitief oversteekgedeelte aangelegd.

Reconstructie

burchten in Drenthe

GEES - Landschapsbeheer Drenthe heeft een begin gemaakt met de reconstructie van zogenaamde mottes op de Klinkenberg tussen Gees en Geesbrug. Dat zijn kunstmatige heuvels, waarop in de Middeleeuwen burchten, boerderijtjes of verdedigingswerken werden gebouwd. Ook die tussen Dieverbrug en Rheebruggen worden gerestaureerd.

Flevoland koopt

centraal stroom in

LELYSTAD - Overheidsinstellingen in Flevoland gaan gezamenlijk stroom inkopen, als het aan Provinciale Staten ligt. Dat werd gisteren besloten na een voorstel van de SGP-fractie. Gedeputeerde H. Dijksma laat nu onderzoeken op welke manier het idee vorm kan krijgen. Voor 2003 heeft de provincie al zelfstandig een contract afgesloten voor de inkoop van stroom.

Nieuwe functie voor

Stroomhuis Neerijnen

NEERIJNEN - Het Stroomhuis in Neerijnen moet dienst gaan doen als centrum voor kunst, cultuur en recreatie. Dat stelt het college van Neerijnen. Bovendien dient het oude Nuon-gebouw toegankelijk worden voor ouderen en gehandicapten. Het college gaat ervan uit, zo blijkt uit de begroting, dat er volgend jaar juli meer duidelijkheid komt over de precieze invulling van de nieuwe functie.

OZB Nunspeet

stijgt minder

NUNSPEET - De OZB in de gemeente Nunspeet stijgt in 2003 niet met de in de begroting voorgestelde 18 procent, maar met slechts 6 procent. De SGP-fractie stelde eerder deze week in een reactie op de begroting al dat een OZB-stijging van 18 procent overdreven was. De partij stelde daarom voor om de OZB met niet meer dan vier procent te laten stijgen. Het college wilde gisteren bij de begrotingsbehandeling echter niet verder teruggaan dan naar 6 procent. De SGP kon daarmee akkoord gaan, omdat het college toezegde dat de overige 2 procent aangewend zou worden voor nieuw beleid. Het voorstel van de SGP-fractie kreeg de steun van nagenoeg alle fracties.

Meisjes opgepakt

na handgemeen

TIEL - Een 13-jarig meisje uit Tiel en een 14-jarig meisje uit Kerk-Avezaath zijn gisteren door de politie aangehouden in verband met openlijke geweldpleging. Zij worden ervan verdacht dat zij woensdagmiddag op de Leliestraat in Tiel een 14-jarige scholiere uit Tiel hebben mishandeld. Het meisje werd geschopt en geslagen. Daarbij was een grote groep scholieren aanwezig.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.