+ Meer informatie

Houtense baby is niet door geweld gestorven

1 minuut leestijd

De baby die woensdag dood is aangetroffen in Houten is niet door geweld maar door gebrek aan verzorging om het leven gekomen. Dat is volgens de politie gebleken uit sectie.

Het lijkje van het pasgeboren blanke meisje lag in het Kooikerspark. Het kind heeft enkele uren geleefd. De lijkschouwer heeft niet kunnen vaststellen of het baby'tje nog in leven was toen het in het park werd neergelegd.

Bij het lijkje vond de politie onder meer een plastic tas van de Bijenkorf met daarin de placenta en een stukje maandverband. Verder lagen er een beige trui met bruine strepen, een papieren zak van een modewinkel in het Utrechtse winkelcentrum Hoog Catharijne, een licht bebloede katoenen tas en een mintgroene handdoek. De politie hoopt dat deze spullen een spoor naar de moeder opleveren.

Opsporingsberichten op televisie hebben tot nu toe dertien tips opgeleverd. Politiewoordvoerder F. de Waal Malefijt vindt dat niet tegenvallen. ,,We gaan ervan uit dat het een lokale zaak is". Of er bruikbare aanwijzingen tussen zitten kon hij gisteravond nog niet zeggen. Een 20-koppig rechercheteam onderzoekt ze. Verder is de politie nog druk doende met buurtonderzoek in Houten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.