+ Meer informatie

Tientallen doden in El Salvador

1 minuut leestijd

SAN SALVADOR (DPA/IPS) Tijdens gevechten tussen het Salvadoriaanse leger en het Nationale Bevrijdingsfront Farabundo Marti (FMLN) in het noorden en oosten van El Salvador zijn 34 doden gevallen, zo meldden gisteren zowel bronnen van het leger als van het verzet.

Veertien regeringssoldaten kwamen om in een hinderlaag van de FMLN-opstandelingen in de buurt van de stad San Vincente, ongeveer vijftig kilometer ten oosten van de hoofdstad. Bij vuurgevechten in de omgeving van San Vincente werden veertien opstandelingen gedood, aldus de legerwoordvoerder.

Ook in het noorden van het land, in de provincie Chalatenango, is er gevochten tussen het leger en de opstandelingen.

De Amerikaanse president, George Bush, heeft dinsdag de 42,5 miljoen dollar aan militaire hulp voor de Salvadoriaanse strijdkrachten vrijgegeven, die eerder door het Congres was geblokkeerd. Bush stelt de uitbetaling van het geld toch nog 60 dagen uit om „een vriendelijke beëindiging van het tragische conflict te ondersteunen".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.