Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

Lekker en linolzuurrijk

Bekijk het origineel

+ Meer informatie

Lekker en linolzuurrijk

2 minuten leestijd Arcering uitzetten

<br />

Om te stimuleren dat zijn produkten steeds meer gebruikt worden, geeft Becel geregeld recepten uit. Het derde boekje "Koken naar hartewens" is verschenen. Een dwarsdoorsnee van wat daarin staat treft u op deze pagina aan. Uiteraard kunnen ook andere (linolzuurrijke) produkten worden gebruikt. Alle recepten zijn voor twee personen.

Mini-pastasalade
175 g mini pasta, 1 eetl. Becel olie
50 g erwtjes of peultjes
50 g wortel, 50 g rode paprika
2 augurken, 30 g ui
50 g rauwe ham, basilicum
kruidenvinaigrette
evt. versgemalen peper
Kook de pasta circa 7 minuten "al dente" (de pasta is dan nog stevig). Spoel de pasta direct af met koud water en meng er de olie door. Snijd de wortel, paprika, ui, augurken en ham in stukjes. Blancheer de erwljes of peultjes ongeveer 1 minuut in kokend water en spoel ze af met koud water. Vermeng alle ingrediënten voorzichtig met elkaar. Schep de kruidenvinaigrette en de fijngehakte basilicum door de salade en maak deze eventueel op smaak af met de peper.

Gekruide gehaktballetjes
250 g rundergehakt
2 eetl. nasikruiden
2 bollefles gember
1 eetl. Becel voor de koffie
3eetl.paneermeel
1 eetl. ketjap manis
Becel voor bakken en braden Snijd de gemberbolletjes heel fijn. Kneed het gehakt met de nasikruiden, gember, paneermeel en Becel voor de koffie tot een taaie massa. Rol hiervan kleine balletjes en braad deze aan in de Becel voor bakken en braden. Blus het braadvet met wat water en de ketjap. Braad de balletjes in ongeveer 10 minuten gaar.

Schuimdessert met bessensaus
1 eiwit, 70 g witte basterdsuiker
Becel dieetmargarine
15 g amandelschaafsel
Vz dl bessensap, 1 eetl. poedersuiker
1 eetl. aardappelmeel
evt. verse bessen
Klop het eiwit stijf, voeg er geleidelijk
de suiker aan toe en blijf kloppen tot een taaie massa ontstaat. Maak met behulp van een spuitzak (of twee lepels) bergjes op een met margarine ingevette bakplaat. Bestrooi de schuimpjes met amandelschaafsel. Droog ze in een lauwe oven (ca. 100°C) in ongeveer drie uur. Kook het bessensap in. Maak een papje van poedersuiker, aardappelmeel en wat water. Giet dit voorzichtig bij het zachtkokende bessensap. Giet de saus over de schuimpjes en gameer ze eventueel met verse bessen. Serveer het dessert direct. i< />

Dit artikel werd u aangeboden door: Terdege

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 24 mei 1989

Terdege | 72 Pagina's

Lekker en linolzuurrijk

Bekijk de hele uitgave van woensdag 24 mei 1989

Terdege | 72 Pagina's