+ Meer informatie

Rebellen Ivoorkust tegen akkoord

1 minuut leestijd

LOME (AP) - Vertegenwoordigers van de Ivoriaanse rebellen hebben gisteren in de Togolese hoofdstad Lomé een vredesvoorstel van bemiddelaars en de regering van Ivoorkust afgewezen.

Het akkoord had een einde moeten maken aan de twee maanden durende opstand van zo'n 800 ontslagen Ivoriaanse militairen. De rebellen hebben het vredesvoorstel verworpen omdat volgens een woordvoerder niet tegemoet wordt gekomen aan hun belangrijkste eis, namelijk het aftreden van president Laurent Gbagbo en het houden van nieuwe verkiezingen.

De Ivoriaanse regering wijst die eis van de rebellen van de hand. De rebellen willen de komende dagen met een nieuw voorstel komen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.