+ Meer informatie

A'dam onderzoekt mogelijkheid parkeerdistrict

1 minuut leestijd

AMSTERDAM — De gemeente Amsterdam is bezig met een onderzoek naar het zogenaamde parkeerdistrict als een van de oplossingen voor het parkeerprobleem in de hoofdstad.

Dit houdt in dat een buurt een soort parkeergarage wordt. De bezoeker van die buurt betaalt dan aan de uitgang op basis van een tijdtarief. Buurtbewoners en bedrijven krijgen een ontheffing. Dit heeft de Amsterdamse wethouder voor Verkeer en Vervoer, M. van der Vlis, woensdag gezegd bij de officiële onthulling van het verkeersbord voor het belanghebbendenparkeren op de Kloveniersburgwal.

Met deze handeling startte hij een proef met deze vorm van parkeren, waarbij een aantal plaatsen gereserven door af te sluiten met een beugel. De belanghebbenden beschikken over een sleutel. Op basis van deze proef zal bekeken worden of invoering op grote schaal mogelijk is.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.