+ Meer informatie

Studenten in spits mogelijk met bus vervoerd

1 minuut leestijd

UTRECHT — De streekvervoerbedrijven in Nederland zijn door het ministerie van onderwijs gevraagd mee te werken aan een spitsbus voor studenten. Dit heeft een woordvoerder van de Vereniging van Streekvervoerondernemingen (ESO) vanmorgen bevestigd.

Studenten zullen er rekening mee moeten gaan houden dat zij straks in de spitsuren niet per trein, maar met bussen zullen worden vervoerd. Medewerking van de ESO is nodig omdat NS het contract met het ministerie van onderwijs niet kan nakomen om studenten met een OV-jaarkaart te vervoeren.


Bekend is dat NS niet op tijd het benodigde materieel heeft om de ongeveer 600.000 studenten te vervoeren. Minister Ritzen van onderwijs wil de OV-jaarkaart graag invoeren per 1 september, het begin van het nieuwe studiejaar. Eventueel stemt Ritzen in met een invoering per 1 januari 1991. Langer uitstel is niét mogelijk. Er ontstaan dan gaten in de begroting van onderwijs.


Een woordvoerder van het ministerie wilde vanmorgen niet reageren op de plannen voor een studentenspitsbus. „Volgende week is er meer duidelijkheid".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.