+ Meer informatie

Belgische senaat eens met lening

1 minuut leestijd

BRUSSEL — De Belgische senaat is dinsdag akkoord gegaan met een door de regering ingediend wetsontwerp dat het uitschrijven op de binnenlandse kapitaalmarkt van een „crisislening" mogelijk maakt. De kamer van volksvertegenwoordigers moet haar goedkeuring nog verlenen.

Het gaat hier om een eenmalige lening die voor 15 juni uitgeschreven moet zijn. De opbrengst ervan wil de Belgische regering gebruiken om de liquiditeitsmoeilijWieden van de schatkist te verhelpen, voor de financiering van het industriële beleid en voor het drukken van de Belgische schuldenlast. Robert Vandeputte maakte duidelijk dat indien die lening niet aanzienlijk meer zal opbrengen dan 60 miljard b.fr. (ruim 4 miljard gulden) ze als mislukt dient te worden beschouwd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.