+ Meer informatie

Oppositie in Peru

1 minuut leestijd

LIMA PERU — Acht oppositieleiders zijn in hechtenis genomen nadat de politie een complot had ontdekt dat ten doel had een chaos in. Peru te veroorzaken, zo heeft het regeringsdagblad .,La Cronica" donderdag bekend gemaakt. "

De acht leiders waren voormaimen van de Acoion Popular, de partij die werd opgericht door de vroegere president Fernando Belaunde Terry die in 1968 door een militaire staatsgreep werd afgezet. De partij is twee maanden geleden door de Peruaanse militaire junta verboden en twee van zijn leiders, die verkiezingen en terugkeer naar een grondwettig beiwind hadden geëist, werden verbannen.

De acht gearresteerde oppositieleides zijn volgens het blad: de gebroeders Miguel en. Felipe Alva Orlandini, de hoogleraar in de -wijsbegeerte Luis Felipe Alarco, José' Terry, Mario Seraado, Ricardo Burga, Alejandro Acosta en Ricardo Monteagudo, de waarnemend secretaris-generaal van de partij.

Volgens het dagblad achtte de politie de opposlsiteleiders schuldig aan., het organiseren van gewelddadighe betogingen tegen het militaire bewind.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.