+ Meer informatie

Dumas niet eens met kritiek op contacten Libië

1 minuut leestijd

PARIJS — De Franse minister van buitenlandse zaken, Roland Dumas, heeft zich er gisteren over beklaagd dat Frankrijk zo veel kritiek heeft gekregen op zijn contacten met Libië in verband met de vrijlating van drie gegijzelden in Libanon.

De drie die deze week werden vrijgelaten, hebben gisteren een eerste ontmoeting gehad met de pers. Dumas verklaarde tegenover de senaatscommissie voor defensie en buitenlandse zaken dat de vrijlating was bewerkstelligd via een aantal Arabische landen, waaronder Syrië, Marokko, Egypte en Libië.

Dumas heeft de Libische leider Gaddafi geprezen om zijn „nobele en humanitaire" inspanningen ten behoeve van de gegijzelden. Libië prees op zijn beurt gisteren Frankrijk voor het bouwen van een „brug" tussen West-Europa en de Arabische landen.

De Frangaise Jacqueline Valente, haar Belgische partner Fernand Houtekins en hun dochtertje Sophie-Liberté waren dinsdagavond in Parijs aangekomen, maar hadden zich tot nu toe voor de pers schuilgehouden in een militair hospitaal.

Valente en Houtekins wilden geen vragen beantwoorden. Houtekins zei dat de Belgische regering „totale geheimhouding" had geëist in verband met onderhandelingen over de vrijlating van vier van zijn familieleden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.