+ Meer informatie

Van der Stoel spreekt collega in Tunesië

1 minuut leestijd

TUNIS — Minister Van der Stoel van buitenlandse zaken, donderdagavond in Tunis aangekomen voor een officieel bezoek van drie dagen, is onmiddellijk begonnen aan een serie van drie werkgesprekken met zijn Tunesische gastheer, minister Habib Chatti. Onderwerp van besprekingen zijn de situatie in het Midden-Oosten, de Euro-Arabische dialoog, de gespannen toestand in Zuidelijk Afrika en de Noord/Zuid-dialoog.

In een tafelspeech memoreerde minister Chatti deze onderwerpen al en wees er nog eens op dat naar zijn mening Israël zich terug moet trekken uit alle bezette gebieden.

Minister Van der Stoel zei dat de afwezigheid van een oplossing van het conflict in het Midden-Oosten hem verontrustte maar dat aan (Je andere kant de voortekenen voor een oplossing nog nooit zo gunstig leken. In Zuidelijk Afrika is de situatie echter weer ongunstiger dan ooit.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.