+ Meer informatie

Meer controles op snelheid op autosnelwegen

1 minuut leestijd

DRIEBERGEN (ANP) - De Algemene Verkeersdienst van de rijkspolitie (AVD) gaat dit jaar op de autosnelwegen het aantal snelheidscontroles fors uitbreiden.

Om dit te bewerkstelligen worden er zeventig nieuwe mensen aangenomen. Ook komen er meer meetapparaten en 25 motoren, die wendbaarder zijn dan de politiewagens. Dit heeft een woordvoerder van de dienst vandaag meegedeeld.

De verkeersdienst heeft voor dit jaar van het ministerie van justitie de opdracht gekregen tegen 300.000 hardrijders proces-verbaal op te maken. Circa 90.000 van hen moeten worden staande gehouden om hen direct langs de kant van de weg te bekeuren. Vorig jaar kregen in totaal 234.000 weggebruikers een proces-verbaal. Volgens de woordvoerder van de AVD hebben intensieve controles van de laatste tijd de pieken uit de snelheidsovertredingen gehaald. De gemiddelde snelheid is echter nog steeds te hoog. Dat geldt vooral op wegen waar een maximumsnelheid van honderd geldt en voor vrachtwagens.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.