+ Meer informatie

Tot nu toe drie miljoen gulden voor Israël

AMSTERDAM (ANP)

1 minuut leestijd

De Solidariteitsactie voor Israël, die enige weken geleden werd gestart, heeft tot nu toe ongeveer drie miljoen gulden opgebracht.

Inmiddels hebben zich ongeveer 750 vrijwilligers aangemeld, van wie circa 35 daadwerkelijk zijn afgereisd naar Israël. Dat heeft R. Naftaniël, de directeur van het Centrum voor Informatie en Documentatie Israël (CIDI), gisteren meegedeeld.

Volgens Naftaniël komen er op het 06-nummer (06-34032020), dat kort na het uitbreken van de Golfoorlog werd ingesteld, dagelijks nog steeds honderden telefoontjes binnen. In de eerste drie dagen kwamen er tussen de 800 en 1000 telfoontjes binnen. „Dat is nu iets minder, maar niet veel".

De vrijwilligers die inmiddels naar Israël zijn vertrokken, zijn volgens hem vooral gaan werken in de sociale en medische sector. Het gaat daarbij om verpleeginrichtingen, bejaardenhuizen, psychiatrische inrichtingen en ziekenhuizen.

Volgens Naftaniël zou vandaag in Zwolle voorlopig de laatste grootste solidariteitsbijeenkomst worden gehouden voor Israël. „We gaan het nu een beetje rustiger aan doen. De aandacht en het medeleven is nu gericht op alle slachtoffers in de Golfregio, niet alleen Israël maar ook in Irak"

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.