+ Meer informatie

Delendelap

3 minuten leestijd

Met driftige passen kwam een kor' daat vrouwspersoon naar voren geslapt bij de politierechter en nam plaats achter het hekje, dat al vele jaren bij de uitspraak wankelende verdachten had ondersteund.

De dame keek in het rond, als een diva die op het toneel verscheen, maar toen het applaus uitbleef, richtte zij haar blik op de zittende magistraat, vol heimelijk vermaak.

De politierechter schraapte zijn keel en zei: ,,Volgens, het proces-verbaal heeft u een dame met een bloederige lendelap om de oren geslagen, omdat zij een door u begeerd pakje eerder te pakken had dan u. Het lijkt me een hoogst vreemde situatie, die volgens mij wel een nadere uitleg verdient".

„Nou, edelachtbare", zef de in puike stemming verkerende verdachte, ,,ik zou het best nog een keertje over willen doen hoor. Roept u de getuige naar voren en laat u maar een mooie runderlap van een kilo aanrukken en dan zal ik u precies laten zien wat er gebeurd is. Maar ik zie al aan uw gezicht, dat u daar geen prijs op stelt, dus zal ik volstaan met een korte beschrijving van het gebeurde. Om alles helemaal duidelijk te. maken voor de heren", en hierbij keek zij de heren welwillend aan, ,,zal ik beginnen met wat achtergrondinformatie te geven. Het is namelijk zo, dat een bekend grootwinkelbedrijf de naam noem ik niet, om nog meer belangstellenden te weren zijn oude voorraad pakjes vlees afprijst, tot soms wel de helft van de oorspronkelijke prijs. Een vast stelletje, •op koopjes beluste dames waar ik zélf toe behoor is daar dol op. En iedere maandagmiddag is het weer een hele slag, om zoveel mogelijk en zo mooi mogelijke pakjes in de wacht te slepen.

Het gaat er meestal wel sportief toe. Maar sinds korte tijd was er een vreemde eend in de bijt gekomen èn een brutale. Precies om één uur neerrit ze een run naar de afdeling vlees en voor er iemand anders bij kan, heeft ze haar wagentje al vol. Bij nadere informatie bleek ze een pension voor buitenlandse gastarbeiders te drijven, dus kon ze best grote hoeveelheden gebruiken. Maar voor ons was de aardigheid eraf, alleen het smerigste liet ze liggen.

Op de bewuste middag was ze er ook weer en ze maaide weer van alles bij elkaar. Toevallig ook een pakje met eert mooie malse lendelap, die ik óók vast had. Ze keek me met haar brutale ogen aan en trok,. Ineens, geweldig geïrriteerd, hield ik ook stevig vast. En voor we het wisten stonden we om het hardst aan dat pakje vlees te trekken. De verpakking scheurde en daar stond ik met een bloederige runderlap van een kilo in m'n handen. En dat, terwijl dat mens me met een hatelijke grijns stond Uit te lachen. Dit deed me m'n laatste zelfbeheersing verliezen en met een geweldige zwieper gaf ik haar een lel met het bloederige stuk vlees.

Ik had het vlees losgelaten en het lag nu als een stola om haar welgevulde hals. Het was twee seconden doodstil en toen brak ze los als eeri furie en moest ze door het winkelpersoneel in bedwang ' worden gehouden".

In zijn requisitoir zei de officier van justitie, dat hij de handelwijze van de verdachte op alle fronten onbetamelijk achtte. Het slachtoffer was weliswaar ook niet vrij te pleiten om haar gulzig' heid, maar in principe had zij evenveel recht op de voordeeltjes als de verdachte. Hij eiste daarom f200,- boete en vergoeding van de schade aan de kleding van het slachtoffer. De rechter vonniste conform.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.