+ Meer informatie

Voorlopige hechtenis in politiebureau mag

Eis Dor dienaar afgewezen

2 minuten leestijd

DORDRECHT — Als het lang van de gevangenneming I een verdachte groter is dan «s persoonlijk belang, dan ig zo'n verdachte bij gebrek n plaats in een huis van bering elders in voorarrest irden gehouden, bijvoorbeeld een politiebureau.

liet deze overweging verwierp de sident van de rechtbank in Dorcht, mr. H. H. van Zeggeren, jnsdag de eis van een 32-jarige inler van die plaats voor het doorngen van zijn voorlopige hechtenis vorden overgeplaatst van een marelusseekazerne in Rotterdan naar i huis van bewaring. )e raadsman van de Dordtenaar, , A. Fraanje zei dinsdag tijdens de landeling van het kort geding, dat 1 cliënt in de kazerne in een cel van twee bij twee meter zit en dat hij nauwelijks gelucht kan worden.

De Dordtenaar die sinds 27 maart in de kazerne in voorlopige hechtenis zit op verdenking van diefstal en overtreding van de opium- en vuurwapenwet, mist in dit onderkomen bovendien alle andere voorzieningen, die in een huis van bewaring vanzelfsprekend zijn, aldus zijn advocaat. Hij vond dit in strijd met de Europese conventie tot bescherming van de rechten van de mens en met de minimumregels van de Verenigde Naties voor de behandeling van gedetineerden.

De rechtbankpresident deelde die mening niet. Alleen als er sprake zou zijn van een mensonwaardige situatie zouden er maatregelen genomen moe-ten worden. Overigens is de Dordtenaar woensdag toch overgeplaatst naar een huis van bewaring. Landsadvocaat mr. L. Keus zegde dinsdag bij de behandeling van de zaak al toe, dat dit nog deze week zou gebeuren.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.