+ Meer informatie

Het wijnhuis

2 minuten leestijd

Hij voert mij in liet wijnhuis en de liefde is Zijn banier over mij (Hooglied 2:4).

O, wat een zalige zaak is het, Christus in onze harten te hebben wonen, en voor ons, dat wij in Christus' schoot zitten. O, wat een gezegende zaak is het, de onderlinge mededeling van werken tussen Christus en onze zielen te onderhouden, als bijvoorbeeld: Hij draagt onze zonden, laat ons toekomen Zijn genezing; Hij is om onzentwil verwond, laat ons drinken de geestelijke balsem, die uit Zijn wonden vloeit; Hij heeft op Zich genomen onze ongerechtigheid, wil ons bekleden met Zijn gerechtigheid; Hij heeft onze vloek en laat ons aannemen Zijn rechtvaardigmaking, zegening en zaligheid.

Tot dit doel zien wij op Jezus; zo Hij Zijn aangezicht verbergt door verlating, laat ons dan niet rusten vóór wij Hem gevonden hebben. Als wij Hem vinden, laat ons Hem vasthouden, en niet laten gaan, noch Hem wegjagen uit onze harten door onze verdorvenheden.

Indien wij de tegenwoordigheid met Christus dus waarderen, hoe zullen wij de gemeenschap met Christus tot onze vertroosting onderhouden er doen toenemen? Bedenkt dat uw dagelijkse behoeften vorderen om dikwijls op Jezus te zien. Gij hebt Christus nodig, gij hebt nodig dat Hij in u voor bidde tot uw Hemelse Vader, en gij hebt nodig dat Hij in u werke Zijn eigen heilige wil; gij hebt nodig dat Hij u en het uwe onbevlekt stelle voor het aangezicht Zijns Vaders in leven in sterven en in de dag des oordeels.

Is. Ambrosius

„Het zien op Jezus"

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.