+ Meer informatie

Nieuwerkerkers willen skate-pipe verplaatsen

1 minuut leestijd

NIEUWERKERK A/D IJSSEL De vorig jaar geplaatste skafe-pipe in de wijk Zuidplaspolder veroorzaakt veel geluidsoverlast. In een brief uitten omwonenden hun ongenoegen over de skate-pipe en dringen aan op verplaatsing. Hiervoor hebben zij een aantal alternatieven aangedragen zoals nabij het zwembad of de omgeving van Hitland.

Ook noemt woordvoerder F. F. Prager als alternatief verplaatsing naar het gebied tussen de Europalaan en Rijksweg 20. Voor het college is verplaatsing niet bespreekbaar.

Midden vorig jaar werd de skatepipe in gebruik genomen nabij het Dalkruid. Dit op verzoek van de Nieuwerkerkse jeugd die hier met 500 handtekeningen om gevraagd had.

Het college stelt nu voor wat hogere en dichtere beplanting om het gebied te plaatsen om de visuele overlast en de geluidsoverlast terug te dringen. In samenspraak met de politie vindt het college het niet wenselijk de skate-pipe te verplaatsen naar een gebied waar minder (sociale) controle is. Verder heeft het college in de omgeving van de skate-pipe nieuwe veriichting gepland, zodat ook bij minder daglicht betere controle mogelijk is.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.