+ Meer informatie

9,Boek van de maand" over de Bijbel

1 minuut leestijd

AMSTERDAM — In het Bijbels Museum aan de Amsterdamse Herengracht is donderdagmiddag het nieuwe „boek van de maand" ten doop gehouden. Het boek van de maand is een uitgave die elke maand onder auspiciën van de Collectieve propaganda voor het Nederlandse boek in een grote oplage wordt gedrukt en tegen sterk gereduceerde prijs in de handel gebracht.

De uitgave van april '77 draagt de titelr „Het woord in beeld - Vijf eeuwen Bijbel in het dagelijkse leven", en geeft een beeld van de invloed die de bijbel op de Nederlandse samenleving heeft uitgeoefend sedert het eerste gedrukte exemplaar, de beroemde Delftse Bijbel, in 1477 verscheen.

De samenstellers van het boek zijn prof. Dr. C. W. Mönnich en Michel van der Plas. Aan de hand van een grote hoeveelheid illustratiemateriaal hebben zij gepoogd een beeld te geven van de mate waarin de Bijbel is doorgedrongen in onze samenleving, niet alleen in architectuur, literatuur, schilderkunst etc. maar ook in het alledaagse leven, getuige de vele Bijbelse voorstellen op gevelstenen, uithangborden, koekplanken en vele andere gebruiksvoorwerpen. Ook de Bijbelse elementen in ons taalgebruik, zoals die voorkomen involksverhalen, overlijdensadvertenties, uitdrukkingen, zegswijzen en straatnamen, zijn in het boek vertegenwoordigd.

Het boek van de maand is uitgegeven door uitgeverij Ten Have BV in Baarn en zal vanaf 7 april in de boekhandel verkrijgbaar zijn.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.