+ Meer informatie

Leraren willen vrij op 5 mei

1 minuut leestijd

DEN HAAG — Op grond van de wet inoet 5 mei een vrije dag zijn voor alle scholen voor voortgezet onderwijs zonder dat dit consequenties mag hebben voor het aantal vakantiedagen.

Deze opvatting huldigen de algemene vereniging van schoolleiders (AVS), de leerkrachten die bij een organisatie van de Nederlandse federatie van onderwijs vakorganisaties (NFO) zijn aangesloten, en het Nederlands genootschap voor leraren (NGL).

Hun besturen hebben dit vrijdag meegedeeld, nu in het onderwijs veel verwarring is ontstaan naar aanleiding van de viering van 5 mei als nationale, feestdag. Minister Pais van Onderwijs en wetenschappen heeft de rijksscholen vrij gegeven. De besturen van andere scholen vroeg hij dit voorbeeld te volgen, wat niet overal blijkt te gebeuren.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.