+ Meer informatie

CPN wil gesprek met socialisten en PPR

1 minuut leestijd

AMSTERDAM — De CPN heeft dinsdag in een brief aan PvdA en PPR opnieuw aangedrongen op een gesprek tussen de besturen van de drie partijen. „Gezien het optreden van Van Agt's CDA en ter bevordering van de eenheid tegen rechts, is het van het grootste belang als de partijbesturen van PvdA, PPR en CPN in de naaste toekomst om de tafel gaan zitten om ernstig te beraadslagen over een aantal hoofdvraagstukken", aldus het schrijven van de CPN,

De partij noemt het ,,ronduit verderfelijk" als PvdA en PPR een debat met de communisten uit de weg blijven gaan. ,,Ouderwetse anti-communistische argumenten kunnen geen enkel excuus vormen voor het ontwikkelen van een gesprek", aldus de brief van het CPN-bestuur.

De communistische partij probeerde in de afgelopen maanden reeds een aantal keren tot een gesprek te komen met PvdA en PPR. Zo nodigde CPN-fractievoorzitter in de Tweede kamer, Marcus Bakker, premier Den Uyl uit voor een openbaar debat, maar de minister-president ging daar niet op in.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.