+ Meer informatie

Peter Wildeman

1 minuut leestijd

Peter Wildeman geeft zaterdag 16 november een jubileumconcert in de Grote Kerk van Dordrecht. Aanleiding is het feit dat hij twaalfeneenhalf jaar als musicus werkzaam is. De in Lisse geboren Wildeman kreeg zijn eerste orgellessen van Leen Schippers. Hij studeerde vervolgens bij Nan de Cock (piano), Jan Bonefaas (orgel) en Cees het Jonk (koordirectie), en aan de Schumann-Academie. Van 1992 tot 1999 was hij organist van de gereformeerde gemeente in Lisse. Sinds zijn verhuizing naar Lisse is hij geen kerkorganist meer. Hij geeft regelmatig orgelconcerten, al dan niet in samenwerking met een instrumentalist, en is cd-producent. Peter Wildeman heeft inmiddels ruim 300 werken voor koor, orgel en instrumentale bezetting op zijn naam staan. In Dordrecht speelt hij de door hemzelf geschreven jubileumfantasie. Aan de avond werken de negen koren mee -gemengde, jeugd-, jongerenkoren en een mannenkoor- die hij dirigeert, waaronder het Shaare-Zedekkoor, dat Wildeman met een aantal vrienden oprichtte. Martin Westrate begeleidt de koor- en samenzang, terwi jl ook het orkest Sjaloom te horen is. De avond, waarop het thema Israël centraal staat, begint om 19.30 uur.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.